Aktuális Hirdetményeink


Bolyai Matematikai Csapatverseny

description

A Bolyai Matematikai Csapatverseny megyei fordulóján eredményesen szerepeltek iskolánk hetedik és nyolcadik osztályos diákjai.

7. évfolyam: A Kitűnők csapata 1.helyezés: Moós János, Szendrei Gergő, Sebe-Pap Sebastian, Vályi Dániel. A Sületlenek csapata 4.helyezés: Görömböly Gergely, Kovács Gitta, Molnár Anna, Varró Boglárka.

8. évfolyam: A Hortobágyi palacsinta csapata 2.helyezés: András Anna, Barta Csenge, Gallovics Bálint, Illés Alexandra. A Pogácsák csapata 5. helyezés: Gróf Emili, Kovács Dávid Bendegúz, Oláh Sára, Zeller Petra Anna.

Gratulálunk a versenyzőknek!Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

description

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóján eredményesen szerepeltek iskolánk hetedik és nyolcadik osztályos diákjai.

A 7. évfolyamosok II. helyezést értek el. A csapat tagjai: Horváth Benjámin, Moós János, Kárász Olivér és Vályi Dániel.

A 8. évfolyamon két csapatot díjaztak. II. helyezett lett: Gróf Emili, Kis Lili, Oláh Sára és Zeller Petra csapata. V. helyezést ért el: András Anna, Illés Alexandra, Kicsák Emma és Nagy Jázmin.

Az eredményekhez szívből gratulálunk!Levelezőverseny: 3. forduló

description

Kedves 8.osztályos diákok! Ne feledjétek, hogy az aktuális forduló feladatlapjának beküldését követően e-mailben kaptok egy-egy kódot, amellyel nyomon tudjátok követni elért pontszámaidat. A pontszámokat javítás után közzétesszük iskolánk weboldalán. Kérünk titeket, hogy a feladatlapokon feltétlenűl tüntessétek fel neveteket, iskolátok nevét, és az email címeteket.

Az 3. forduló beadási határideje: 2021. december 8.

A feladatsorok: Angol nyelv; Magyar nyelv és irodalom; Matematika.

Az angol feladatsor kitölthető online formában is.

Az 2. forduló pontszámai (Kódok): Matematika; Magyar nyelv és irodalom; Angol nyelv;

Kérjük azokat a versenyző diákokat, akik még nem kapták meg a kódjukat, hogy írjanak egy visszajelzést az alábbi email címre: pvgangolverseny kukac gmail pont com.RENDHAGYÓ DIÁKUTAZTATÁSI PROGRAM 2021. ŐSZ

A Rákóczi Szövetség ősszel újra rendhagyó diákutaztatási pályázatot hirdetett meg középiskolai osztályközösségek részére. A pályázat célja az volt, hogy minél több középiskolai osztály keressen fel belföldi honismereti kirándulások keretében olyan történelmi emlékhelyeket, amelyek a magyar 20. század történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódnak. ...tovább.Karate Magyar Bajnokság: 1.hely

description

Sára Lili 4.a osztályos tanuló a Sárváron megrendezett Ippon Shobu Karate Magyar Bajnokságon kiemelkedő teljesítményt nyújtott: Kihon kumite 1.hely, Kata 2.hely, mellyel kvótát szerzett a Szerbiában megrendezendő Karate Világbajnokságra.

Szívből gratulálunk!Rendhagyó környezetismereti órák

Az ismeretek elsajátítása során törekszünk arra, hogy tanulóink a gyakorlatban is megtapasztalhassák az elméletben tanultakat. Környezetismeret órán a Kurdi Pékségben jártak tanulóink. Ahol megismerkedhettek a kenyérsütés folyamatával és kóstolót is kaptak az elkészült termékekből.Projektzáró: EFOP-3.2.14-17-2017

Iskolánk az Eszterházy Károly Egyetem partneriskolájaként részt vett a három éven át tartó EFOP-3.2.14-17-2017-00008 számú, Nyelvtanulással a boldogulásért projekt együttműködésben, amelynek záró rendezvényére június 24-én került sor.

description description


Gönczi Bernadett Magyarország jó tanuló - jó sportolója 2020-ban. Gratulálunk!

description description


Kitüntetés

A pedagógus nap alkalmából iskolánk tanítónőjét, Péter Gábornét kiemelkedő szakmai munkájáért a legmagasabb szakmai elismerés díjával jutalmazták, a Trefort Ágoston-díjjal.

A kitüntetést a budapesti Vigadó épületében, Prof. Dr. Kásler Miklóstól vehette át június 7-én. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

description description


description


Idegennyelvi mérés EREDMÉNYEK

description

6. osztály.

8. osztály.Iskolánk járványügyi intézkedési terve

description

Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről. Tájékoztató oldal a koronavírusról.

Jelen intézkedési tervmódosításig vagy visszavonásig marad érvényben, a módosítására a járványügyi helyzet alakulásától függően, a tapasztalatok figyelembevételével kerül sor.

A 2020/2021. tanévre, az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium járványügyi intézkedési terve.

Kántor Zsolt
igazgatóFranciaország magyarországi nagykövete meglátogatta iskolánkat

Őexelenciája Pascale Andréani Asszony, francia nyelvet és kultúrát népszerűsítő látogatása nagy megtiszteltetés számunkra! Dicsérte az iskolánkban folyó figyelemreméltó munkát, mely a franciát választó diákok nagy létszámában és eredményeikben mutatkozik meg. Bíztatta az ifjúságot idegen nyelvek elsajátítására, mely a világ megismerésének fontos pillére.

A Világ-Virága Művészeti Iskola Hosszúlépés csoportja vajdaszentiványi koreográfiáját követően a végzős diákjaink kiváló francia nyelvtudással tartottak bemutatót iskolánkról. Ez az esemény életre szóló emlék marad mindnyájunknak. Vive le français!A Pásztorvölgyiben együtt szavaltuk a Himnuszt

description

Az idén is megünnepeltük a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápolva és továbbadva kultúránk tárgyi és szellemi értékeit. Az évfordulón nemzeti összetartozást erősítő, új kezdeményezést indított el Szőcs Géza kormánybiztos miniszterelnöki főtanácsadó úr, melyhez akkor csatlakoztunk, sőt, meg is nyertünk. Öt kontinens valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának részvételével indult útjára a magyar Himnusszal az Együtt Szaval a Nemzet program. A cél a kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása világszerte. Azóta az iskolánkban minden évben együtt szavaljuk a magyar irodalom e gyöngyszemét.GYŐZELMEK A B33 KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA 2019/2020 HEVES MEGYEI SELEJTEZŐJÉN

V-VI. korcsoport: Szatmári Roland, Mohamed Számi, Ringer Péter, Bocsi Attila

III-IV. korcsoport: Bolla Norbert, Gergely Péter, Lengyel Dániel, Molnár Máté

description description
Gárdonyi vers- és prózamondó verseny

Iskolánk tornatermében tartottuk a Gárdonyi vers- és prózamondó verseny iskolai fordulóját. Az osztályfordulókról továbbjutó versenyzők az alsós nézőközönség előtt mondták el megtanult verseiket, szövegeiket. Mindenki nagyon jól szórakozott. A zsűri nehéz helyzetben volt, mert annyi színvonalas produkció hangzott el. Végül a következő helyezési sorrend született:

Vers kategóriában: 1- Mogyoróssy Zsuzsanna, 2- Bartók Fanni, 3- Beke Zóra

Próza kategóriában: 1- Tolnai Lili, 2- Juhász Kata, 3- Illés Regina és Mészáros DóraBolyai matek verseny

Iskolánk 3. a osztályos Zsenik csapata megnyerte a megyei Bolyai Matematika Csapatversenyt, így bejutott az országos döntőbe! A csapat tagjai: Strider Donát Bonifác, Horváth Bence, Mihály Kata, Stalmájer Rebeka.

Szívből gratulálunk!Határtalanul! Erdély: Tanulmányi kirándulás

description

Az idei tanévet egy varázslatos utazással kezdhették a hetedik évfolyamos gyerekek. A Határtalan pályazat jóvoltából szeptember 23-26.-a között Erdély nevezetességeit látogathattuk meg 50 diáktársammal. Nagy izgalommal teltek a készülődés hetei, melynek során kiselőadásokat tartottunk a társainknak azokról a helyekről, amelyeket meglátogattunk és Erdély híres szülöttjeiről, akiknek szülőházát vagy végső nyughelyét egy koszorú elhelyezésével tiszteltünk meg. ...tovább.Felnémeti Szüreti Rendezvények

Alsó tagozatosaink a Felnémeti Szüreti Rendezvények keretében idén is feledhetetlen délutánt tölthettek együtt a Szüreti játszóházban. A programok között szerepelt akadályverseny, mustkóstoló, sütemény-kavalkád és Mihály-napi jótékonysági vásár is. Köszönjük mindenkinek, aki segítette és megtisztelte rendezvényünket.Erdei iskola 2019

Hagyományainkhoz híven szeptember első felében negyedik osztályos tanulóink erdei iskolában töltöttek öt napot. A természet közelsége, nagy hatással volt a gyerekekre. A programok között szerepelt erdei kisvonatozás, tanösvény felkeresése, madárgyűrűzés, denevér-befogás, kiállítás megtekintése. Az erdei iskola, különböző témákat ölelt fel, melynek keretében a látottakat- hallottakat játékos formában dolgozták fel a tanulók. Így megismerhették a nemzeti parkokat, a gombákat, a denevéreket, és a tollas barátainkat is. Az esték sem teltek tétlenül, hiszen ekkor zajlott a bátorságpróba, éjszakai számháború, illetve a denevér les is.

Köszönjük a szülők együttműködő támogatását és iskolánk alapítványának anyagi hozzájárulását, mely nagyban segítette, hogy az eltervezett programokat maradéktalanul megvalósíthassuk.Határtalanul! Horvátország: Tanulmányi kirándulás

description

Szeptember 16-án iskolánk 35 diákja elutazhatott Horvátországba 5 napra, hogy a csapatépítés mellett megismerjék a külhoni magyarság történelmének egy részét. Célunk minél több, a Zrínyi családhoz kapcsolódó emlék felkeresése volt. A diákok saját maguk készültek fel az egyes emlékhelyekről, így még közelebbinek érezhették a kirándulás célját. Élményekkel, ismeretekkel gazdagodva tértünk haza, melyet a horvát magyarokkal való találkozás tett teljessé. ...tovább.Határtalanul! Együttműködés határon túli középiskolák között HAT-18-02-0372 pályázat: Ősi mesterségek és népi hagyományok nyomában Észak - Magyarországon és Székelyföldön

Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger.

Romániai partnerintézmény: Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely.

Intézményünk 9. a osztályos tanulói képviseletében első alkalommal vett részt a Határtalanul! programban. A cél, hogy minden magyarországi diák legalább egyszer eljusson egy határon túli, magyarok lakta településre, továbbá hazai és határon túli magyar iskolák között kapcsolat alakuljon ki, sikeresen megvalósult pályázatunk révén. Az utazások különleges élményt nyújtott valamennyi diák számára.Határtalanul! HAT-18-02-0372 pályázat: Előkészítés

Napjainkban az emberek egyre inkább előnyben részesítik a helyi, tradicionális értékeket a globalizált „egyen” termékekkel szemben. A projekt keretében a két ország fiataljai megismerték az adott természeti, társadalmi adottságokhoz kapcsolódó népi hagyományokat, ősi mesterségeket. A közös projekt célja, hogy gondolkodjanak közösen arról, hogyan lehet ezek tovább élését, újjászületését segíteni, hozzájárulni kulturális értékeink megőrzéséhez. ...tovább.Határtalanul! HAT-18-02-0372 pályázat: 1. utazás Erdélyiek Magyarországon

Az erdélyi csoport az esti órákban Marosvásárhelyről, Nagyvárad, Debrecen érintésével érkezett Egerbe, ahol elfoglalták szállásukat a belvárosban lévő Turist Motelben, vacsoráztak, majd felfedező sétára indultak a városban. Délelőtt az iskolában lebonyolított programok keretében ismerkedtünk, beszélgettünk, bemutattuk lakhelyünket, iskoláinkat, majd az intézmény és a tanórák megtekintésére került sor. ...tovább.

Határtalanul! HAT-18-02-0372 pályázat: 2. utazás Magyarok Erdélyben

Napjainkban az emberek egyre inkább előnyben részesítik a helyi, tradicionális értékeket a globalizált „egyen” termékekkel szemben. A projekt keretében a két ország fiataljai megismerték az adott természeti, társadalmi adottságokhoz kapcsolódó népi hagyományokat, ősi mesterségeket. A közös projekt célja, hogy gondolkodjanak közösen arról, hogyan lehet ezek tovább élését, újjászületését segíteni, hozzájárulni kulturális értékeink megőrzéséhez. ...tovább.

Határtalanul! HAT-18-02-0372 pályázat: Értékelés

Elmondhatjuk, hogy a teljes projekt sikeresen zárult, céljainkat tökéletesen elértük, maradandó nyomot hagyva mindnyájunk lelkében, gondolkodásában. Az utazásunk fárasztó volt, de gyönyörűséggel töltött el minket a táj szépsége, amihez hasonló vidéken többségünk még sohasem járt. A történelem megelevenedett, az eredeti helyszínen könnyebb volt elképzelni a múlt eseményeit. A székelyföldi magyarokkal való találkozás hozta a legnagyobb élményt. Az összetartozás élménye egy életre szóló tapasztalattá vált. ...tovább.Francia cserekapcsolat 2019

Május 31-én, pénteken 9 óra környékén már mindenki izgatottan állt szülei mellett az iskola parkolójában. Az utolsó mondatok hangoztak el ekkor, mint például "legyél jó" vagy ,,vigyázz magadra". Miután megérkeztünk Nantes repülőterére, a legtöbb diákot lézerharcozni vitték cserediákjaik. A hétvége alatt a francia családok programokat szerveztek a náluk elszállásolt magyar diákoknak, ez idő alatt sok élménnyel gazdagodhattunk. ...tovább. Francia diákok Magyarországon, a Pásztorvölgyiben: Beszámoló.Határtalanul 2019

Hétfőn, azaz a legelső nap 7 óra körül sikeresen elindultunk Egerből a felvidékre, Párkányba, ahol egy iskolát látogattunk meg. Megismerkedtünk az ottani tanítási módszerekkel és minden mással is mely az iskolával, valamint az ottani élettel függ össze. ...továbbTavaszi Szivárvány

Április 12-én, délután tartották iskolánk alsósai „Tavaszi szivárvány” című kulturális bemutatóműsorukat. Fellépő csoportjaink ismét elkápráztatták közönségünket változatos, színes, érdekes programjaikkal. Értékeltük alsósaink házi tanulmányi versenyeit is. Reméljük, műsorunk hangulata sokáig megmarad nézőink lelkében.Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny

A 2018/2019. tanévben huszonegyedik alkalommal adott helyett az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium a Logo Országos Számítástechnika Verseny regionális fordulójának. A versenyen négy kategóriában az iskolai fordulón továbbjutó tanulók mérték össze tudásukat.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak a szép eredményekhez. Helyezettek teljes listája.Az e-Ügyintézés elérése gondviselő/szülő részére

description

1: Tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek gondviselői/szülői a KRÉTA ellenőrzőben érik el az e-Ügyintézés modult. (nem kell regisztráció/ideiglenes felhasználó)

2: Tanulói jogviszonnyal még nem rendelkező gyermek (pl.: beiratkozó) gondviselői/szülői a https://eugyintezes.e-kreta.hu/ címen található e-Ügyintézési felület jobb felső sarkában lévő ”Bejelentkezés”-gombra kattintva érhetik el a modult.

3: Tanulói jogviszonnyal már nem rendelkező tanulók (pl.: bizonyítványmásodlat-igényléshez) a https://eugyintezes.e-kreta.hu/ címen található e-Ügyintézési felület jobb felső sarkában lévő ”Bejelentkezés”-gombra kattintva érhetik el a modult.

A bejelentkezés után, (csak a 2-3 pontra vonatkozóan) az ” Új ideiglenes felhasználó” funkciót kiválasztva hozhatnak létre ideiglenes belépési jogosultságot. A regisztráció során meg kell adni a nevet (Családnév és Keresztnév(ek)), e-mail-címet, a belépéshez választott felhasználónevet és a választott jelszavat (a jelszónak min. 6 karaktert, legalább 1 db nagy betűt A-Z és legalább 1 db számjegyet 0-9 kell tartalmaznia).

Kántor Zsolt
igazgatóAdy Endre életműve - döntő

Az EKE Irodalomtudományi Tanszéke által a régió középiskolásainak szervezett Eszterházy irodalmi verseny - Ady Endre életműve - döntőjére 2019. február 23-án került sor. A döntőbe jutott kilenc csapatra hagyományos és játékos, kreatív feladatok vártak.

2. helyezett Végzet asszonyai, csapattagok: Angyal Virág, Moós Janka, Mór Vivien. Gratulálunk!Farsangi bál az alsóban

Február 15-én délután, alsósaink megtartották hagyományos farsangi báljukat. Minden osztály tanulói bemutatták közös vidám táncukat, szebbnél szebb egyéni jelmezbe bújtak, kívánság discón táncoltak, megnézték a tanító nénik vadnyugati táncát és végül a tombolák kisorsolására is sor került. Reméljük, a sok-sok zenétől, nevetéstől, tánctól hangos délutánunkon véglegesen sikerült a telet elűznünk.e-Ügyintézés

description

Tisztelt Szülők! Iskolánkba is bevezetésre került a Kréta rendszeren keresztül egy elektronikus ügyintézési forma. Ennek célja, hogy a papíralapú ügyintézés helyett az elektronikus ügyintés kerüljön előtérbe.

Ezzel kapcsolatosan a szülők/gondviselők e-mailben kaptak értesítést a Kréta rendszertől. Miután az abban foglaltakat elvégzik, lehetővé válik az e-Ügyintézés a szülők számára.

További információ található a hivatalos e-Ügyintézés Tudásbázison!Mikulás a Pásztorvölgyiben

December 5-én, a pásztorvölgyis alsósokhoz megérkezett kísérőjével a régen várt Mikulás. A másodikosok műsorral köszöntötték. A főkrampusz vidám mikulásos versenyeket rendezett a gyereknek. Végül mindenki megkapta ajándékát, az osztályok ablakába kitett, szépen kitisztított csizmácskájába.Kapcsolda 2018

Az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 4. osztályos tanulói november 29.-én az immár hagyományos Kapcsolda programon vettek részt az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégiumban, amely ebben az évben ünnepli fennállásának 111. évfordulóját. A délután, melyet együtt töltöttek el az ép és sérült ill. másfajta képességekkel rendelkező gyerekek, ezen jeles évforduló jegyében zajlott. Közös csoportokat alkottak a szalaparti és a pásztorvölgyis gyerekek. Így járták végig az állomásokat, amelyek az évfordulós intézmény történetét követték végig. Az első állomásnak a barátság, a másodiknak a szeretet, a harmadiknak az összetartozás volt a fő vezérgondolata.

Mindenki nyitott lélekkel vett részt ezen a délutánon, ahol ismét megtapasztalhatták a csodát: hogy mennyi mindenre vagyunk képesek együtt, mennyi mindent tudunk tanulni mi egészségesek a fogyatékosnak tartott gyermekektől. Ezért tartjuk fenn immár több mint egy évtizede, ezt a szemléletváltó, érzékenyítő programot.Angol civilizációs verseny

Idén is megrendeztük hagyományos regionális angol nyelvi civilizációs versenyünket hatodikosok számára. 17 csapat versenyzett, Alaszkáról mutatták meg tudásukat, ügyességüket. Első helyezett lett az Egri Lenkey János Általános Iskola csapata. Gratulálunk minden résztvevő diáknak és tanáraiknak!Röplabda: Országos Mini Bajnokság

III. korcsoportos mini röplabda csapatunk megnyerte a Gyöngyösön megrendezett Országos Mini Bajnokság első fordulóját. Gratulálunk!„Nevelj föl egy fát!” pályázat

November 19-én iskolánk minden ötödikes tanulója elültetett egy fát az iskola területén. 52 gyermek-52 fa (18 hársfa, 18 juhar és 16 díszkörte). Nagyra nőjenek!Alsósaink sikere a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

Alsó tagozatosaink 3 csapata is meghívást a kapott a megyei eredményhirdetésre. A 4.a osztályosok Könyvmoly csapata 6. helyezést ért el. A 3. a osztályosok Baglyok elnevezésű csapata a 3. helyen végzett, míg a 3.b osztályosok Nyelvelők csapata megnyerte a megyei versenyt, így ők az országos döntőbe jutottak. Gratulálunk! Sok sikert kívánunk az országos megmérettetésen!

description description


Nagy Vagy! -> Miénk lett a Bronzérem!

A Nagy Vagy! a magyarországi és határon túli magyar általános iskolák csapatainak fantasztikus hangulatú, grandiózus versenye minden vasárnap délelőtt volt látható a TV2 műsorán. A 2018-as évben Egerből iskolánk csapata indult.

A csapat tagjai: kapitány Csernoviczki Éva. Tanárok: Szalontai Vanda, Juhászné Tóth Mária, Garbacz Gábor, Hevér Tibor. Alsó tagozatosok: Vida Petra, Vályi Dániel. Felső tagozatosok: Juhász Dóra, Dorkó Hanna, Bolla Norbert és Oláh Nándor.

description description


Kollégáimmal és diákjaimmal az Egri Törvényszéken

Október 25-én az Egri Törvényszék az Igazságszolgáltatás Európai Napján nyílt napot szervezett középiskolásoknak. A téma a fiatalkorúak szabálysértései és jogi következményei. Ebben az évben is az érdeklődő diákokkal részt vettünk a programon.

Az Egri Törvényszék elnöke, Dr. Nyiri Beáta Katalin köszöntött bennünket, majd Dr. Juhász Gabriella bírósági titkár tartott előadást, két kisfilmet is megnéztünk. Ezt követően a témában szerzett tudásunkat kvízben mértük le. Bejártuk a felújított bíróság épületét, megcsodáltuk a könyvtárat, a tárgyalókat és az esküdtszék termét, ahol két érdekességre is felhívták figyelmünket: a restaurátor saját arcképét rejtette el a címer alatti márványmintában, valamint a jobb felső sarokban Magyarország térképét.Nemzeti Tehetség Program által támogatott informatika szakkör

A Projekt címe: „Egri Pásztorvölgyi foglalkozása Bee-Bottal, CodeBuggal és Ozorobotottal az ISZE Tehetségpontban. Időpontja: 2017. szeptember 25. - 2018. február 26. A szakkör szervezője: Széplakiné Józsa Erika.

Projekt szakkör: Beszámoló; Projektzáró kirándulás 2018. április 27. Kecskemét: Beszámoló ; Tanulók beszámolói.Röplabda Diákolimpia

III. korcsoportos leány röplabda csapatunk bronzérmet szerzett a Diákolimpia Országos Elődöntőjében Nyíregyházán. Ezzel párhuzamosan a IV. Korcsoportos leány röplabda csapatunk III. helyezést ért el a Diákolimpia Országos Elődöntőjében Békéscsabán, és a IV. korcsoportos fiú röplabda csapata is ezüstéremmel tért haza Szolnokról. Gratulálunk!

description
description
description


Digitális témahét rendezvénye a Pásztorvölgyiben

Az Informatika – Számítástechnika Tanárok Egyesülete „Bemutatkoznak a robotok” címmel Kódnapot tartott, workshop jellegű foglalkozásokkal 3 helyszínen: Egerben, Kaposváron, Szentesen.

2018. április 9-én megrendezett eseménynek Heves megyében az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium volt a helyszíne. A rendezvénynek az aula adott otthont, ahol az érdeklődő tanulók és a pedagógusok megismerkedhettek a Beebot, BlueBot, EdBot, Lego robotokkal, betekintés nyerhettek a CodeBug robot programozásába. A robot világába való eligazodást az informatika szakkör tanulói és Széplakiné Józsa Erika tanárnő segítette.description


Játszóházat tartottunk

Iskolába hívogató játszóházat tartottunk a leendő kis elsőseinknek. Április 14-én újabb programmal és játékokkal várunk szeretettel benneteket!description


Bolyai: Matek - Magyar - TT

Bolyai Matematika csapatversenyén 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Juhász Jázmin, Molnár Bálint, Nagy László, Patkó Orsolya.

Ugyanezen Bolyai-s csapat az anyanyelvi megmérettetésen megyei I. helyezést ért el, így - akárcsak a tavalyi évben - továbbjutottak az országos döntőbe.

A Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján 2. helyezést értek el. Gratulálunk!Rendhagyó környezetismereti órák II.

2018. január 19-én ragadozó madár bemutatón vettek részt alsó tagozatosaink iskolánk aulájában, Kis Balázs, ragadozó madár szakértő segítségével.Kapcsolda

Az Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium tanulói és nevelői látták vendégül iskolánk negyedik osztályosait. 2010 óta évente kétszer szervezünk találkozókat, amelynek célja az elfogadás. A délután folyamán volt kézműves foglalkozás, sportverseny, közös muzsikálás is. Júniusban újra találkozunk!Rendhagyó környezetismereti órák I.

Első és második osztályos tanulóink és nevelőink nevében köszönjük szépen VÍgh Ilona erdésznek a rendhagyó környezetismereti órákat, melyeken nagyon jól érezte magát minden diákunk. Köszönjük szépen az EGERERDŐ ERDÉSZETI ZRT. nagyon hasznos ajándékait.Örökös Ökoiskola lettünk

Az ÖKOISKOLA címet hivatalosan 2005-ben hozta létre az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amelyet 2011-ben az Örökös Ökoiskola cím követett. Iskolánk 2010-ben lett ÖKOISKOLA, majd sikeresen pályázva, 2014-ben szintén elnyertük ezt a címet. Idén iskolánk két pedagógusa ünnepélyes keretek között vehette át Budapesten az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet - Országos Pedagógiai Könyvtárában az elismerő oklevelet. Így ebben a tanévben büszkén viseljük az ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA címet.Életmentő pont a Pásztorvölgyiben

description

Iskolánk 1,4 millió Ft-os támogatást nyert arra, hogy egy félautomata defibrillátorral felszerelt életmentő pontot alakítson ki az aulában. Ez meg is történt, így az eszköz a portaszolgálatnak köszönhetően gyakorlatilag állandóan az iskola és környező lakosság rendelkezésére áll. Intézményünk a pályázati forrásból további eszközöket (4 db ún. fantomot) is beszerzett, melyen tanulóink és dolgozóink gyakorolhatják az életmentést és a defibrillátor használatát. A támogatás harmadik része 10 tanárnak és más iskolai dolgozónak, valamint 160 gimnazistának a témával kapcsolatos szakszerű felkészítéséhez ad segítséget.