„Mondd és elfelejtik, mutasd meg és emlékeznek, vond be őket és megtanulják.” (Konfucius)



Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Iskolánk dinamikusan fejlődő, fiatal barátságos családias hely, ahol a gyermek társ és a kolléga barát.

Egymás megbecsülése: Fontosak az eredmények, de még fontosabb egymás megbecsülése, így munka együttműködő légkörben folyik.

Hagyományteremtés: A hagyományteremtés mellett modern törekvések szolgálják mindenki javát diákjaink érzik, hogy törődünk velük, és őket a képességeik szerinti legjobb munkára serkentjük.

Stabil pedagógiai koncepció: Az 1993-as alapítás óta kitartást és következetességet követelő munkával, sok változást és jelentős bővülést megélve kivívtuk méltó helyünket Eger város, sőt - bátran mondhatjuk - a régió oktatási térképén, és kikristályosítottuk a pedagógiai irányvonalunkat hosszú évekre meghatározó eredményes pedagógiai koncepciónkat.

Stabil tudás: Diákjainknak egy életre szóló útravalót adunk, hogy sokoldalú emberként állják meg helyüket, és stabil tudásukra tovább tudjanak „építkezni”.

Olyan tanulókat nevelünk, akik szeretik és védik a természetet, megbízhatóak, gyakorlatiasak, kreatívak, és elfogadják embertársaik különbözőségét.

Mai kor kihívásainak megfelelő: Diákjaink az általános iskolát és a gimnáziumot is a mai kor kihívásainak megfelelő nyelvi és informatikai tudással fejezik be.

A szülőket a legfontosabb szövetségesünknek tekintjük, törekvéseink közösek.

Működési vezérelvünk: nem tantárgyakat, hanem gyermekeket tanítunk, akik most élnek. Tisztában vagyunk társadalmi felelősségünkkel, a jövő nemzedéket neveljük, ezért minden pedagógustól, munkatárstól elvárjuk, hogy törekedjék fejlődésre és kiválóságra.

Kántor Zsolt
igazgató