„Mondd és elfelejtik, mutasd meg és emlékeznek, vond be őket és megtanulják.” (Konfucius)

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Iskolánk dinamikusan fejlődő, fiatal barátságos családias hely, ahol a gyermek társ és a kolléga barát.

Fontosak az eredmények, de még fontosabb egymás megbecsülése, így munka együttműködő légkörben folyik.

A hagyományteremtés mellett modern törekvések szolgálják mindenki javát diákjaink érzik, hogy törődünk velük, és őket a képességeik szerinti legjobb munkára serkentjük.

Az 1993-as alapítás óta kitartást és következetességet követelő munkával, sok változást és jelentős bővülést megélve kivívtuk méltó helyünket Eger város, sőt - bátran mondhatjuk - a régió oktatási térképén, és kikristályosítottuk a pedagógiai irányvonalunkat hosszú évekre meghatározó eredményes pedagógiai koncepciónkat.

Diákjainknak egy életre szóló útravalót adunk, hogy sokoldalú emberként állják meg helyüket, és stabil tudásukra tovább tudjanak „építkezni”.

Olyan tanulókat nevelünk, akik szeretik és védik a természetet, megbízhatóak, gyakorlatiasak, kreatívak, és elfogadják embertársaik különbözőségét.

Diákjaink az általános iskolát és a gimnáziumot is a mai kor kihívásainak megfelelő nyelvi és informatikai tudással fejezik be.

A szülőket a legfontosabb szövetségesünknek tekintjük, törekvéseink közösek.

A fenntartó önkormányzat bennünk mindig igazi partnerre talál, ha a város művelődéséről, kultúrájáról van szó.

Működési vezérelvünk: nem tantárgyakat, hanem gyermekeket tanítunk, akik most élnek. Tisztában vagyunk társadalmi felelősségünkkel, a jövő nemzedéket neveljük, ezért minden pedagógustól, munkatárstól elvárjuk, hogy törekedjék fejlődésre és kiválóságra.

Kántor Zsolt igazgató