Általános Iskolai Események


BRONZ ERDŐ díj a Megyei versenyen

Kiss Veronika Lili 4.b osztályos tanuló a Gárdonyi Géza vers- és prózamondó versenyen a nagy zsűri BRONZ ERDŐ díját kapta, valamit a diák zsűri különdíját! Gratulálunk!



Mackó Kórház a Pásztorvölgyiben

Novemberben iskolánk alsó tagozatosai az egészségnevelési héten sok-sok érdekes programon vehetnek részt. Szülői támogatással az elsősökhöz hétfőn, a Miskolci Mackó Kórház érkezett. A program elsődleges célja, hogy a gyerekek játékos módon, de valódi eszközökkel ismerjék meg az egyes vizsgálatok fontosságát, a fontosabb szervek működését, továbbá megtapasztalhassák az egészségügyben dolgozók mindenkori segítő szándékát. Minden gyerek hozta saját maciját, akit elvittek a háziorvosi rendelőbe, a kórházba, a szirénázó mentőautóba, a műtőbe. A foglalkozás végére a gyerekek, és a Mackó Kórház dolgozói segítségével minden maci szerencsésen meggyógyult.



Dürer matematika verseny

A Pásztorvölgyis diákok eredményei a Dürer matematika verseny regionális fordulóján. Döntőbe jutott a két 2. és az első helyezett csapatunk.

5-6 évfolyam: 22. hely- Rácz Boglárka, Juhász Dóra, Cseke Kristóf, 15. hely- Rázsi Réka, Kovács Márk, Nagy Nándor 2. hely- Balogh Bernadett, Bolla Norbert, Molnár Máté

7-8 évfolyam: 11. hely- Kovács Levente, Veres Panna, Oláh Nándor, 2. hely- Gergely Tamás, Molnár Bálint, Görömböly Virág, 1. hely- Juhász Jázmin, Lázár Virág, Vas Olivér



ÖKO-NAP a pásztorvölgyiben

A mai nap reggelén kihirdettük a papírgyűjtés eredményét. Ezután kisebb-nagyobb túrára indultunk, mely során Ökoiskolásokhoz méltóan szemetet is szedtünk. Kicsit fáradtan, de sok-sok élménnyel, gazdagodva kezdjük a jól megérdemelt őszi szünetet. Tartalmas szünidőt kívánunk Mindenkinek!



„Tojásos-hét” a Pásztorvölgyiben

Iskolánk alsó tagozatosai, a szokásos őszi projekthetükön, október 9 és 13. között ebben az évben a tojással foglalkoztak. Feladatlapot, totót oldottak meg. Vicces képeken keresték a tojást. A Kinder-tojások is előkerültek. A tornateremben tojásos váltóversenyeken vettek részt. És a szokásokhoz híven, természetesen tojásos ételt is készítettek. Remek hangulatú, de azért sok új ismeretet adó napok voltak.



„Az Egri Vár napja” Felnémeten

Október 17-én délután, alsó tagozatosaink a felnémeti Kovács Jakab emlékműnél vettek részt a Felnémeti Civil Kerekasztal által szervezett megemlékezésen. A 4. a osztályosok álltak díszőrséget Jakab kovács, a felnémeti hős domborművénél, az 5. osztályosok táncoltak. Együtt elmondták az esküt. Végül még az ágyú is eldördült. Minden résztvevőnek kellemes emlék marad ez az együtt eltöltött délutáni program.



Iskolánk fellépői a Felnémeti Szüreten és Macokfesztiválon



Szereti-e a hangya a krumplit?

Harangi Barnabás (5.a) saját szerzeménye jelent meg egy mesekötetben: "Szereti-e a hangya a krumplit?" címmel. Barnabás önállóan jelentkezett a Ráth Lépcső Tudásközpont meseíró pályázatára. Így kerülhetett be a meséje egy olyan kiadványba amiben 10 év alatt, sok gyermek munkáját gyűjtötte össze. Íme: Szereti-e a hangya a krumplit?



Vigyázz! Kész! Pénz!

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő országos döntőjében csapatunk 7. helyezést ért el. Szívből gratulálunk ehhez a nagyszerű eredményhez! A csapat tagjai: Balogh Ráhel, Dávid Luca, Havassy Zoltán, Nagy Rita, Nyitrai Lotti.



Költészet napja

Április 11-én délután, iskolánk alsó tagozatosai „Verselő Teaházban” mondhattak és hallgathattak költeményeket. A teát és a finom sütit a szép verselésért cserébe kapták. Bebizonyosdott, hogy a „...világ gyémánttengelye „ nem fog elgörbülni, hiszen a pásztorvölgyisek szívesen írnak, mondanak és hallgatnak verseket. Mire elfogytak a finomságok, elkészült kedvenceikből az alsósok „versfala”, melyet iskolánk aulájában mindenki megtekinthet. A „Verselő Teaház” legközelebb jövőre, április 11-én nyit ki.



Informatika szakkörösök kirándulása Budapesten

A NTP-MTTD-16-0130 nemzeti tehetség pályázat kiegészítő programjaként egynapos kiránduláson vettünk részt. A projektben a kaposvári és a szentesi szakkörösök diákjaival közösen dolgoztunk. Az eddig munka skypon és elektronikus feladatotok készítésével emailben folyt. Most személyesen is találkozhattunk a programban résztvevő tanulókkal, tanáraikkal. Nagyon kellemes, programmal teli napot tölthettünk el együtt. A Csodák Palotájában, az Öveges teremben eltöltött órák után, következett az ebéd, majd a Microsoft Magyarország Kft-hez látogattunk, ahol műhelyfoglalkozás keretében az Internet veszélyeivel ismerkedtünk. Sok új ismerettel, rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.



Nemzeti Tehetség Program: informatika szakkör

"Egri, kaposvári, szentesi műhelyek projektmunkája BeeBot Robottal az ISZE Tehetségpontban” pályázatban vettünk részt. A projekt az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete segítségével valósult meg.

Az ország 3 városában 21 tanuló ismerkedett meg a BeeBot Robottal és az ehhez kapcsolódó Imagine Logo programozással 2016. szeptembertől 2017. januárig. A foglalkozáson részt vett tanulók tudásukat sikeresen alkalmazták az Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyen is. Kiegészítő tevékenységként vállaltunk egy egynapos tematikához kapcsolható kirándulást a Csodák Palotájába és a Microsoft Központba.



Az EGRI VÁR NAPJA

Emléknap az 1552-es hősies várvédelem tiszteletére. A Dobó István Vármúzeum az EGRI VÁR NAPJA elnevezésű programjával a hősies várvédelem emléke és a várvédők előtt tiszteleg. 2016. október 17-én, 15. alkalommal került megrendezésre.

Részt vettünk: az ünnepélyes megnyitón, és a zászlófelvonáson az Ágyúdombon, solymászbemutatón a Gótikus Palota előtt. Megnéztük a kiállításokat. felkerestük Gárdonyi Géza sírját. Felmásztunk a Kálvária-dombra. Hazafelé jövet megálltunk a Végvári Vitézek és Gárdonyi Géza szobránál.



Przemysl

Szeptember utolsó hetében, 22 diákkal, 5 napot töltöttünk el Przemysl-ben, a „Digitális természettudományos laboratórium” nevű Erasmus + mobilitás keretében. A sok új ismeret mellett számos élménnyel lettünk gazdagabbak. Szeretettel várjuk a szlovák és lengyel iskola diákjait, tavasszal a Pásztorvölgyiben!



Felnémeti szüret

Iskolánk, ebben az évben immár 22. alkalommal rendezte meg a szüreti napokat. A programsorozat megszervezésében évek óta sikeresen működünk együtt a „Felnémet Kultúrájáért Alapítvánnyal”. Szeptember 29-én 9-00 órakor, Rázsi Botond alpolgármester nyitotta meg a szüreti napokat és az aulánkban látható, az eddigi szüreti napokat felidéző foto kiállítást. 11.00 órától , Dula Bence tartott előadást végzős gimnazistáinknak az egri borvidékről, a kulturált borfogyasztásról.

Szeptember 30-án délután, iskolánk parkolójában tartottuk meg hagyományos szüreti játszóházunkat. Török Jenő bácsi idén is elhozta a mustkészítő eszközöket, és minden gyerek megkóstolhatta a frissen préselt szőlőlevet. Október 1-je, a hagyományos szüreti felvonulás napja. Az iskolánkban működő, Világ Világa Művészetoktatási Intézmény néptáncosai is ott voltak a menetben. A könyvtár előtt műsorukat is nagy sikerrel mutatták be. A rendezvénysorozat szüreti mulatsággal zárult iskolánk aulájában.



EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT

Ebben a tanévben iskolánk volt a központi rendezvényhelyszíne az Európai Mobilitási Hét rendezvénysoroztatnak. Ezen a napon, aki kerékpárral érkezett az iskolába, ajándékot kapott. Volt itt "Játékos tudomány: mikrobák csodálatos világa" - interaktív játék 3-4. osztályos gyerek számára. Környezettudatos feladatlapok megoldása poszterek segítségével 2-5. osztályos gyerekek számára. Akadálypálya 1-6. osztályos gyerekek számára, kerékpáros ügyességi akadálypálya, valamint tájékozódási verseny is a Pásztorvölgyiben.



"Mindennapi kenyerünk" Projekt nap

A 3 osztályosok a tanító nénik segítségével megismerték, megtapasztalták, hogy hogyan lesz a learatott búzából kenyér. Megismerték a kenyér hozzávalóit, megdagasztották, megsütötték. Csoportmunkában számot adtak a megszerzett tudásukról. A nap végén pedig 6 féle kenyeret kóstolhattak.



Gyermeknap

Gyermeknap alkalmából „Varázslatos kémia” címmel Dr. Murányi Zoltán és Oldal Vince az egri Eszterházy Károly Főiskola kémia tanszékének tanária tartottak látványos bemutatót.



Technika verseny

description

Az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye harmadik alkalommal rendezte meg a hatodikos diákok Városi Technika versenyét. A Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolában hét egri iskola tizennégy tanulója mérte össze a tudását. Az idei megmérettetésen egy propelleres járművet kellett időre elkészíteni. Az idén iskolánk Juhász Jázmin - Kovács Patrik duója végzett az első helyen. Gratulálunk!



Országos döntő

Március közepén zajlott Bonyhádon a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny országos döntője. Iskolánkat két negyedikes tanuló képviselte a rangos eseményen. Nagy Gergő 4.a osztályos tanuló 10. helyezést, míg Molnár Máté 4.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Szívből gratulálunk!



Projekthét az alsó tagozaton: Az 1848-as forradalom és szabadságharc

Alsó tagozatosaink játékos vetélkedő formájában adtak számot a hét folyamán megszerzett tudásukról. Sorra látogatták március 15-e helyszíneit, ahol szellemi és gyakorlati feladatokat teljesítettek. A próbatételek után közösen elszavalták a Nemzeti dalt, és egy huszárnótát is elénekeltek. Öröm volt látni a sok csillogó és büszke szempárt.

Ezzel párhuzamosan az alsós diákönkormányzat rajzpályázatot is hirdetett "Tavasz" címmel.

Díjazottak (1. és 2. évfolyam): I.hely: Oláh Sára, II. hely: Horváth-Császár Sára, III. hely: Váradi Lili

Díjazottak (3. és 4. évfolyam): I. hely: Kovács Márk, II. hely: Vilmek Mirtill, III. hely: Busák Bodza



Mézes reggeli

Iskolánkban minden évben megrendezésre kerül az egészségnevelési hét. Idén lehetőségünk adódott, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szervezésében a gyerekek többféle mézet is kóstolhattak a tízórai szünetben. A mézes kenyérhez a kenyeret és a vajat az Agrárkamara biztosította. Előtte Bíró Péter, a Kisbíró Méhészet képviseletében megismertette a gyerekekkel a méhek életét, a mézkészítés módját, az egészségre való jótékony hatásait.



Országos döntőbe jutottunk

A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóján 8. évfolyamos csapatunk I. helyezést ért el. Az országos versenyen ők képviselhetik Heves és Nógrád megye végzős diákjait. A csapat tagjai: Bata Kitti, Kántor Dóra, Kiss-Szemán Hanna, Nagy Kincső. Szép sikerükhöz gratulálunk!



A csuka parancsára

Nagy Gergő 4. a osztályos tanuló, a Gárdonyi Géza vers-és prózamondó verseny megyei találkozóján első helyezett lett, valamint megkapta a gyermek zsűri különdíját is. Gratulálunk!



Angol országismereti verseny

Idén negyedszer rendeztük meg hagyományos civilizációs versenyünket hatodikosok részére. Hat nagyon felkészült csapat versengett november 12-én London témakörben. Az első helyezett az Egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola, a második az Egri Balassi Bálint Általános Iskola, a harmadik pedig a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola csapata lett. Gratulálunk minden résztvevőnek az ügyes szereplésért!



Felnémeti szüret 2015

Október 1-jétől 3-ig tartottuk iskolánkban a hagyományos „Felnémeti szüreti napok” rendezvénysorozatokat. Október 1-jén, 9.50-től nyitotta meg iskolánk aulájában Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony a rendezvénysorozatot. Ezt követte az aulában látható, felnémeti születésű Rácz Brigitta képzőművész, „Fények városa„ című kiállításának megnyitója. Ezt Nagy Györgyné, iskolánk tanítónője, Brigitta elsős tanító nénije nyitotta meg. Ezután Kántor Zsolt igazgató úr adta át az idei Pásztorvölgyi ösztöndíjasoknak az igazoló oklevelet.

Pénteken tartottuk hagyományos szüreti játszóházunkat. Ismét itt volt Jenő bácsi a mustkészítő eszközökkel, lehetett játszani a hagyományos népi játékokkal, voltak sportversenyek, és mindenki annyi mustot ihatott, amennyit akart. Szombaton napsugaras időben került sor a szüreti felvonulásra. Iskolánkból indult a menet, élén a szüreti koszorúval, amit a Templomdombon megszentelt Szabó József plébános úr. A könyvtár előtt mutatták be az iskolánkban működő, Világ Virága Művészeti Iskola növendékei szüreti műsoraikat. Nagy sikert arattak. A felvonulás iskolánk aulájában ért véget, ahol enni-innivalóval frissíthették fel magukat a résztvevők. Eseményekben bővelkedő, jól sikerült rendezvényünk volt az idei „Felnémeti szüret”.



Erdei iskola

Szeptember második hetében iskolánk 4. évfolyamos diákjai Felsőtárkányban, a Bükki Nemzeti Park területén töltöttek öt napot. A programok között szerepelt, madárgyűrűzés, denevér befogás, erdei kisvonatozás, bátorságpróba, kézműves foglalkozások, túrázás és éjszakai számháború is, hogy csak a legkedveltebbeket említsük.

A tanulók mind testileg, mind lelkileg megerősödve tértek haza, nem beszélve arról a sok élményről, tapasztalatról, amelyet a tábor során magukba gyűjthettek. Mónika és Judit néni és a (4. a osztály), valamint Réka és Petra néni és a (4.b osztály).



Egészségnevelési vetélkedő

„Még ilyen nem volt, de jó volt.” Nagy izgalommal készültünk, a „Mondj igent, az egészségre!” vetélkedőre, mert valóban még ilyen nem volt. A hetedik és a nyolcadik osztályosok önállóan készültek fel egy-egy káros szenvedély, illetve egészséget veszélyeztető témából. Az osztályok a következő feladatok közül választhattak: alkohol, dohányzás, kábítószerek, táplálkozási zavarok. Előzetes feladatunk volt: egy prezentációkészítése és egy hozzá kapcsolódó feladatlap összeállítása a megadott témából.

A vetélkedő napján az osztályok képviselői bemutatták az elkészített prezentációjukat. Most mi is megtapasztaltuk, hogy milyen több ember előtt állni, beszélni, magyarázni és közben képeket mutogatni. Nagyon ötletes, színes, érdekes előadásokat hallottunk. Meglepően jól fogadták társaink az előadásokat. Néma csendben, nagy figyelemmel követték a bemutatókat. A vetélkedőt az osztályok által készített feladatlapok kitöltésével folytattuk. A javítás is az mi feladatunk volt. Az eredmények összegzése után kiderült, hogy alig van különbség a csapatok teljesítménye között.

Minden csapat nyert: nemcsak ajándékot és tapasztalatot, hanem egy kellemes, vidám, jó hangulatú együtt töltött órát is. Szeretnénk jövőre is részt venni hasonló egyéni és közös vetélkedőkön.



Március végi "Kisbakancsos" túra

A Magyar Cserkészszövetség Márciusi emléktúráján 26-an túráztunk a Berva-völgyben. Szülők és gyerekek, szikrázó napsütésben kirándulhattunk és a patak mentén rengeteg hóvirág kísérte utunkat. A rajt és a cél a Cserkészparkban a Bagolyvárnál volt. 12 km gyaloglás után emléklapot és kitűzőt kaptunk és a forró gulyásleves is igencsak jól esett. Iskolánk 3 diákja Zvara Zsombor, Kis Erhard és Ádám is tagjai a 227.sz Bornemissza Cserkészcsapatnak. Nekik és szüleiknek is köszönjük ezt a színvonalas programot!



1848 március 15: Alsó tagozatos rajzpályázat és verseny

Az alsós diákönkormányzat „Éljen a magyar a szabadság, éljen a haza!” címmel hirdetett rajzpályázatot iskolánk diákjainak. A több mint 200 műből 48 rajz került kiállításra iskolánk aulájában. Az iskolai ünnepség után került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.

Díjazottak (1. és 2. évfolyam): I. hely - Tapasztó Dóra 1.b; II. hely - Kovács Máté 2.a; III. hely - Rácz Boglárka 2.a; különdíjas - Várvölgyi Kinga 2.b.

Díjazottak (3. és 4. évfolyam): I. hely - Kosztadinovszky Alex 4.a; II. hely - Kovács Boglárka 4. b; III. hely - Sápi Franciska 4.a; különdíjas - Rácz Hajnalka 4.a.

Rendhagyó módon emlékeztek 1848. március 15-re a 3. és 4. évfolyamosok. Március 13-án délelőtt lelkes forradalmárok lepték el iskolánk auláját és tantermeit. A rendezvényt egy Kossuth nóta eléneklése nyitotta A különböző helyszíneken megelevenedtek a 48-as helyszínek. Csak néhány sok-sok feladat közül: A Pilvax kávéházban 12 pontot kellett értelmezni, Landerer és Heckenast nyomdájában titkosírás megfejtése volt a feladat, a Nemzeti Múzeumban lelkesítő verset kellett költeni, a Budai várban a puzzle várt a csapatokra. A próbatételek után közösen szavalták a tanulók a Nemzeti dalt.

A helyezettek: I. hely - Márciusi ifjak; II. hely - Éljen a szabadság, éljen a haza!; III. hely - Petőfi Baráti Köre; IV. hely - Forradalmárok.



Alsós farsangi bál

2015. február 13-án, délután tartották iskolánkban az alsó tagozatosok a szívek bálját, amely igazi téltemető, maszkarás farsangi mulatság volt. A műsort iskolánk rockysai kezdték. Aztán osztályok a tanító nénikkel vidám táncokat adtak elő. Rövid szünet után a gyerekek bemutathattak ötletesnél ötletesebb egyéni jelmezeiket. A jelmezeseket egy jutalom-koktéllal vendégelte meg az alsós diákönkormányzat.

Nagy izgalommal várták a gyerekek a szívküldit. Itt bárkinek küldhettek egy zeneszámot illetve rövid üzenetet. Az alsós gyerekek között legnépszerűbb 10 számra rophatták a kicsik a táncot, és gyűjthették a szíveket gyűjtőfüzetükbe, mert ezen a farsangon szívkirály és szívkirálynő-választás is volt. A vidám délutánt tombolahúzás zárta, amelyen senki sem maradt nyeremény nélkül. Eseménydús farsangi bálunk volt. Reméljük, sikerült vele végleg elkergetnünk a telet.



Angol országismereti verseny

November 12-én ismét megrendeztük hagyományos regionális angol nyelvi versenyünket hatodikosok számra. Idén Kanadával ismerkedtünk. A verseny jó hangulatban zajlott. Első helyezett lett a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola, második az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola, harmadik az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola csapata. Gratulálunk minden résztvevőnek! Jövőre is várjuk az iskolákat!



Felnémeti szüreti napok 2014

2014. szeptember 28-tól október 2-ig zajlottak a „Felnémeti Szüret 2014” rendezvénysorozat eseményei iskolánkban. Tovább...



Tehetséggondozó Nyári Kézműves Élménytábor 2014

Ötödik alkalommal rendeztünk tehetséggondozó tábort felső tagozatosoknak. Idén augusztusban a Nagyvisnyó közelében lévő Bánvölgye Élménytábor volt a helyszín. A programból: látványos kémiai kísérletek, fürdés, strandolás, sportprogramok, méta, szabadtéri fitness, túra a lázbérci víztározónál, régészkedés a szilvásváradi Archeoparkban, tábortűz, bátorságpróba, éjszakai számháború. Mindenkit szeretettel várunk a következő TG-s táborunkba az őszi szünetben!



Tavaszi szivárvány

Május 19-én délután sokadszor ragyogott fel a „Tavaszi szivárvány” a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tornatermében, az alsósok hagyományos kulturális bemutatóján.



MIKULOVI ZONGORAVERSENY

description

Komáromi-Nagy Márton 7.b osztályos tanulónk a Klávesa 2014 - IV. Nemzetközi Ifjúsági Zongoraversenyen (Mikulov-Csehország) 2014. május 9-11. IV. korcsoport - II. helyezést ért el és a diákzsűri dicsérő oklevelét. Gratulálunk!



2014 Március 15.

Hatodikos diákjaink idézték fel az 1848. március 15-i eseményeket. Lefoglalták a nyomdát, kinyomtatták a 12 pontot, majd Petőfivel együtt szavalták a Nemzeti dalt. Műsorukat néptáncosaink és az énekkar fellépése színesítette.



I.díj: VI. Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraverseny

description

Komáromi-Nagy Márton 7.b osztályos tanuló a VI. Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraverseny 1. díját nyerte el! A díj mellett még elnyerte a Ferenczy György díjat ami a Chopin művek legszebb tolmácsolóinak jár. Ezenfelül a Szafarnia Chopin Központ igazgatói díját is, ami egyben egy meghívást jelent a lengyelországi Szafarnia városba, az ott megrendezésre kerülő Chopin Nemzetközi Ifjúsági Zongoraverseny, záró koncertjén való műsoradásra. Gratulálunk!



Az Egri Vár Napja

description

Október 17-18-án iskolánk is csatlakozott a városi rendezvényekhez. 17-én délelőtt a negyedikesek a várban zajló programokon vettek részt. A többi osztály a felnémeti várvédő, Kovács Jakab emlékművénél járt. Itt, az esti megemlékezésen is képviseltük iskolánkat. 18-án délelőtt, kihelyezett előadásként, aulánkban adta elő Lázár Attila bábművész Gárdonyi néhány állatmeséjét. Ezután első és második osztályosaink Rázsi Botond alpolgármestertől kapták meg Eger város ajándékát: az „Egri csillagok” című regény kifestőkönyv változatát. Képgaléria.



Erdei iskola

description

Iskolánk 4. osztályosai ezen az őszön is emlékezetes öt napot tölthettek a Bükki Nemzeti Park területén. A programok között szerepelt madárgyűrűzés, denevérbefogás, tanösvény látogatás, erdei kisvonatozás, múzeumlátogatás. Különféle kézműves technikákat is kipróbálhattak a tanulók: nemezelés, batikolás, csuhézás…

Felejthetetlen volt a reggeli torna, az éjszakai számháború és a bátorság próba. Az erdei iskola egy olyan lehetőség, amely során a gyerekek nem csupán ismereteket szereznek, hanem tapasztalatokat gyűjthetnek a természetben. Mind a mellett önállóságra és egymás elfogadására nevel. Köszönik az iskola alapítványának a támogatását a tanító nénik: Réka, Mónika, Judit, Kata. Képgaléria.



Angol civilizációs verseny

description

Iskolánk másodszor rendezett angol civilizációs versenyt a régió általános iskolái számára. A versenyen háromfős, hatodik osztályosokból álló csapatok vettek részt hat egri és a felsőtárkányi iskolából. Idén Ausztrália nevezetességeit, hírességeit, jellemzőit, érdekességeit tanulmányoztuk. Minden résztvevő nagyon felkészülten érkezett, majd ügyesen versenyzett. A versenyt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda csapata nyerte. Gratulálunk nekik! Jövőre újra várunk mindenkit! Képgaléria.



Ökonap

description

Október 22-én alsósaink a hagyományos ökonapi akadályversenyen vehettek részt. Ezen a napon játékos és szórakoztató formában igyekeztünk a gyerekeket a természettudatos és természetvédő magatartásra ösztönözni. Hallhattak a komposztálásról, az öko-védjegyekről, szelektív hulladékgyűjtésről, és még sok egyéb érdekes „öko”témáról. Öko-ügyességi versenyeken is indulhattak. A nap végére mindenki kellemesen elfárad, jól jött a jutalomcsoki az energiapótlásra. Képgaléria.



Mentsd meg egy fa életét!

description

Lezárult a papírgyűjtés. Iskolánk tanulói közel 10 tonna papírt gyűjtöttek az idén. A képek tanúsága szerint sokféle mennyiségű és minőségű papírhulladék gyűlt 5 napon át a konténerekben. Érkezett papír busszal, gyalogosan, autóval, kerékpárral. A pedagógusok és a felsős diák segítők lelkesedése nem apadt…és a papír csak gyűlt…csak gyűlt.

Néhány érdekesség: 10 tonna újrapapírral 170 fa életét mentettük meg! A világon több mint 300 millió tonna papírt használunk fel! Magyarországon 60-70 kg /fő/év a papírfogyasztás! Egy idős fa egy év alatt 200 kg-nyi oxigént termel! Az újrapapír gyártásával fenntartható bolygónk oxigéntermelő képessége! Bízunk benne, hogy jövőre sem apad a szülők és iskolánk tanulóinak lelkesedése! Képgaléria.

Kiss-Szemán Mónika
alsós DÖK vezető



Kapcsolda: Ősz

description

Iskolánk harmadik és negyedik évfolyamos diákjai immár 8. alkalommal találkoztak a szalaparti iskolásokkal. Az október 10-i délutánon minden a dióról szólt. Csajkovszkij Diótörőjéből nézhettünk meg egy kis táncot. Készültek, asztaldíszek, hangszerek, nyomdák is dióból. Lehetett célba dobni, ételt kóstolni. A délutánt a már hagyománnyá vált táncház zárta. Köszönjük a meghívást és tavasszal szeretettel várjuk vendéglátóinkat! Képgaléria.



„Fészekbefogadó”játszóház: Ősz

description

Az elsősök fogadalmat tettek, hogy büszkén viselik, és méltók lesznek a „pásztorvölgyis diák” névre. A második, harmadik, negyedik osztályosok megígérték, hogy mindenben segítik a kicsik munkáját, beilleszkedését. A negyedikesek nyakbaakasztós jelvénnyel avatták őket „pásztorvölgyis diákká”.

A délutánt vidám játékkal folytattuk az iskola előtti füves réten. A napközis tanító nénik csapatát két játék - és szabadidő - szakos hallgató: Berkes Anna és Boruzs Norbert erősítette. Nagy Katalin tanító nénit is itt avattuk „pásztorvölgyis tanítóvá”. Játszottunk célbadobást, kötélhúzást, célba találás, karikadobálás palackra, flakonos játékot mocsárjárást, seprűverést, sorversenyt. Kellemes, vidám délutánt töltöttünk el együtt. Képgaléria.



A Bogármese folytatódott…

description

Nyáron folytatódott a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár együttműködése a TÁMOP – 3.2.4-11/1-2012-0007 ”Hevestéka”: a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében pályázatban.

Az iskola néhány másodikos kisdiákja július 1 – 5. között, Kelemenné Valiskó Mária tanár néni vezetésével, napközis táborozáson vehetett részt a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Felnémeti Fiókkönyvtárában. Lázár Ervin-Lázár Zsófia: Bogármese című meseregényét dolgozták fel az olvasótábor keretében.

Az érdekes történet elolvasása és feldolgozása mellett a résztvevők sok hasznos könyvtárhasználati ismeretet szereztek, kézműveskedtek, sok új játékot tanultak. Emellett sokszor volt lehetőségük olvasgatásra, szabadtéri játékokra. Igazi bogárlesen is voltak Felsőtárkányban. A Bükki Nemzeti Park munkatársai kísérték el őket. A túra során igyekeztek a valódi élőhelyükön bemutatni azokat a bogarakat, amelyekről a mesében olvashattak.

description

A hetet péntek délután táborzáróval fejezték be. A meghívott vendégeknek és szülőknek eljátszották a Csillagszemű és Szivárványos bogárka történetét, megmutatták a táborozáson készült fényképeket, a kézműves foglalkozásokon készült tárgyakat. Élményekben nagyon gazdag egy hetet töltöttünk együtt, melynek eseményeire még sokáig fogunk emlékezni. Képgaléria.

Köszönjük minden résztvevőnek!

Kelemenné Valiskó Mária
tanító néni



Bogármese

description

A Pásztorvölgy Általános Iskola és Gimnázium második osztályos diákjai részt vesznek a: TÁMOP–3.2.4.A-11/1-2012-0007 „Hevestéka”: A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár hálózati nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében pályázatában. A pályázat három részben kerül megvalósításra. Az első (tavaszi) és a harmadik (őszi) 15-15 órás foglalkozás sorozatot a Pásztorvölgy Általános Iskola és Gimnázium könyvtárában tartjuk. A pályázat második ütemében, nyári napközis tábort szervezünk, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Felnémeti Fiókkönyvtárában.

A foglalkozásokon: Lázár Ervin – Lázár Zsófia: Bogármese című meseregényét dolgozzuk fel. A foglalkozások célja: A gyerekek a meseregény elolvasásával szerezzenek alapvető jártasságot az elbeszélő jellegű szövegek feldolgozásában. A fejlesztés középpontjában a szókincsfejlesztés áll. Emellett szerezzenek saját élményű tapasztalatokat arról, hogy a könyvtárak az ismeretszerzés egyik módjául szolgálnak. A pályázat első, tavaszi programsorozata május 29.-én zárult.

description

A 2. a osztály nyolc tanulója Barkócziné Iván Edit tanító néni vezetésével ismerkedett meg ezzel az érdekes meseregénnyel. Elolvasták, aztán feladatlapok segítségével feldolgozták, hogyan mentette meg a Csillagszemű bogárka barátja, a Szivárványos bogárka életét. A foglalkozásokon a mese feldolgozása mellett, a könyvtárak használatával is ismerkedtek. A történetekhez kapcsolódóan új játékokat tanultak, kézműves foglalkozás keretében pedig érdekes dolgokat barkácsoltak. Hasznos ismeretekkel, élményekkel lettek gazdagabbak a gyerekek. Képgaléria.

Köszönjük minden résztvevőnek!

Barkócziné Iván Edit
tanító néni



Rendhagyó ének órák: a Muzsikás együttes volt iskolánk vendége.

description

2013. április 15-én az iskola minden tanulója részt vehetett egy-egy interaktív énekórán. A Muzsikás együttes volt a vendégünk. Az órákon a népi hangszerek, hagyományok megismerése volt a legfőbb cél. Mindemellett azonban mindenki nagyon jól érezte magát a lebilincselő előadást, és a dalokat hallgatva. Képgaléria.



Klubbnapközi: Évadzáró

description

Hát ez is eljött, s még az időjárás is kegyes volt hozzánk (nem esett az eső), így az évzáró klubnapközinket a nagyudvaron tarthattuk meg. A programot össznépi limbózással kezdtük és zártuk. Aki megéhezett, megszomjazott Emese néni segítségével orvosolhatta problémáját, vagyis lekváros kenyeret ehetett és limonádét ihatott. Lehetett még: aszfaltra rajzolni, billegni a mocsárjárón, gúzskarikát dobálni.



Sokszínű, mókás, vidám játékokat játszottunk:

  • Jutka nénivel és Erika nénivel: Kapd el a vízibombát!
  • Gabi nénivel: Ha megszólal a csengőt.
  • Judit nénivel: Szembekötősdit.
  • Kati nénivel: Seprű kergetőt.
  • Zsuzsa nénivel: Szerezd meg a sapkát! Bújj át a hulla-hopp karikán!
  • Marcsi nénivel: zenés játékokat „Szigeteket” és” Kié a kalapot?”

Búcsúzóul a tanító nénik apró cukorkákat dobáltak a jókedvű társaság közé. Mindenkinek jó pihenést, és kellemes vakációt kívánnak: a Napközis tanító nénik. Képgaléria.



Klubbnapközi: Bolondozzunk!

description

Áprilisi klubnapközink a vidámság, a mókázás jegyében telt. Barkácsoltak színes papírból szélforgót. Készült gyufásdobozból: rövid - hosszú kígyó, dakszli, teknős, csiga. Volt játék, mozgás a tornateremben és az udvaron. Az udvaron a vidámságot a kötélhúzásba „bekapcsolódó” eső is fokozta. A farok fogót már csak az aulában tudták a résztvevők befejezni. A Twister társasjáték közreműködőinek a kezekkel, a lábakkal gyűlt meg a baja. A videózók Mézgáék kalandjain szórakoztak. Képgaléria.



Húsvéti játszóház

description

Az aulában, a sokszínű és érdekes technikával készített tojásokkal feldíszített tojáskoszorú alatt tartottuk az idei Húsvéti játszóházunkat. A húsvétra készülve, az ünnep jelképeiből játékokat, díszeket barkácsoltunk. Húsvét jelképeivel, szokásaival, interaktív PowerPointos bemutató keretében ismerkedtek meg a gyerekek, amit Géczi Annamária játék - és szabadidő - szervező szakos főiskolai hallgató vezetett. Az ismertetőhöz feladatok is kapcsolódtak, a jó válasz jutalma Kinder tojás volt. Locsolóvers mondásáért is jutalomtojás járt. Képgaléria.

A következő helyszíneken ügyeskedtek a gyerekek:

  • Tojásfestés
  • Mákos tojás
  • Nyuszi tojásból
  • Kotlós papírbó
  • Csibe ujjbáb
  • Csibe papírszalagból
  • Barikák tortapapírból
  • Nyuszis, tulipános faliképek szalvéta technikával



Március 15. Ünnepi megemlékezés

description

Iskolánk nagyon fontosnak tartja hagyományaink megőrzését és ápolását. Az idén megrendezett március 15-i ünnepélyen is hangsúlyos szerepet kapott a hagyományőrzés, mivel a színpadon a 6. osztályosok előadásában sikerült felidézni a korabeli hangulatot. Megelevenedtek, életre keltek a mindannyiunk által ismert események: beözönlött a tömeg, vállán Táncsiccsal, Jókai beszédet mondott, Petőfi elszavalta a Nemzeti dalt, este pedig a színházban Laborfalvi Róza tűzte ki Jókai szíve fölé a kokárdát. Az ünnepély egy látványos néptáncos fellépéssel zárult. Képgaléria.

Gratulálok minden résztvevőnek.

Kántor Zsolt
igazgató



Klubnapközi: tavasz

description

Tavaszköszöntő klubnapközinket március 8-án, a Nőnapon tartottuk. A lányok köszöntésére papírból tulipánt, jácintot készítettünk. Melegszik az idő, ébredezik a természet. Mi is alkottunk, csuhéból csigát, katicabogaras ablakdíszt.

Akinek kedve volt gyermekszínházban, szórakozhatott, vagy tavaszi virágos bingó játékon tehette próbára a szerencséjét. Sokan választották a tavaszi mozgásos játékunkat is. Játszottak: Fecskék a drótont, Virágneves fogót, Szabadulást a léggömbtől és Gyíkfogót. A videózók: Az öt legenda című filmet nézték meg. Képgaléria.



KI? MIT? TUD?

description

Az idén már hatodik alkalommal rendeztük meg tehetségkutató versenyünket. Újra lehetősége nyílt, mindenkinek hogy bemutathassa miben kiváló. Most is sok színvonalas egyéni és csoportos műsorszámnak tapsolhattunk, összesen 21-nek. Láttunk, modern táncokat, bűvészeket, RSG bemutatót, botos önvédelmet, hallottunk meséket, énekeket, zongorajátékot, humoros előadást. Szülők, testvérek, edzők, barátok segítették a felkészülést. A napközis tanító nénik zenés - táncos műsorral lepték meg a közönséget. A legjobbakat idén is szavazással választották ki a gyerekek maguk közül. Természetesen minden szereplő tárgyjutalomban és emléklap átadásában részesült.

Egyéni:

  • 1. hely: Juhász Flóra 4.a (RSG bemutató)
  • 2. hely: Kovács Boglárka 2.b (hastánc)
  • 3. hely: Zagyva Áron 3.a (kártyatrükkök)

Csoportos::

  • 1. hely: Mi van a kalap alatt? Bakos Kinga, Görömböly Virág, Kovács Nikolett, Rácz Hajnalka, Schindler Alexandra 2. a (cselszton tánc)
  • 2. hely: Juhász Jázmin – Markesz Noémi 3. a (rocky)
  • 3. hely: Jackson – csajok Hamza Csenge, Kovács Henriett, Mazsik Eszter, Zvara Anna 4. b (tánc)

Különdíj: Németh Anna 4. b (zongora)

Képgaléria!



Rendőri óra az első és második osztályokban

description

Február 8-án Vilmek Krisztián, az iskola rendőre az első és második osztályosoknak általános rendőri tájékoztatást tartott. Beszélgetett a gyerekekkel, hogy hogyan kell viselkedni, ha egyedül közlekednek az utcán, az autóbuszon. Hová tegyék értékeiket, okmányaikat. Miért ne álljanak szóba idegenekkel. Mi a teendő, ha otthon egyedül vannak és csengetnek. Természetesen a közlekedési szabályokat is felelevenítették. A foglalkozás végén, jutalmul és emlékeztetőül mindenki egy fényvisszaverő matricát kapott. Képgaléria.



Néptáncbemutató

description

Február 8-án, délután a napköziseknek a Hosszúlépés és a Virgoncok néptánccsoport bemutatta a „Szülői bálra” készült új műsorukat. Felültettek bennünket a Kárpát Expresszre és Gyimesből indulva, Mezőséget és Kalotaszeget érintve elérkeztünk Szatmárba. E fergeteges tánckarnevál Velencében zárult. Képgaléria.



Klubnapközi: Farsang

description

Január hideg, sötét és hosszú hónap. Ám ilyenkor sem lógatjuk az orrunkat, mert izgatottan készülünk a farsangi mulatságra. Kinek milyen lesz a jelmeze, milyen műsorral készülnek az osztályok?

A farsangi klubnapközi ötletes tevékenységeivel színesítette a várakozást. Papírból szemüveget, kicsi és nagy bohócfejet barkácsoltunk. A konyhában is sokan ügyeskedtek: sütöttünk rózsafánkot, készítettünk ehető bohócfejet és mákos – csokis golyókat. Voltak, akik vidám és becsapós játékokkal szórakoztak. Képgaléria.



Klubnapközi: Tél

description

A hideg idő beálltával jó bent lenni a melegben és hasznos, érdekes dolgokat barkácsolni. Téli klubnapközis foglalkozásainkon papírból alkottunk hóembert, hóember kúpfigurát, adventi koszorút. Szalvéta technikával mikulásos faliképeket készítettünk. A kínálatból a finom falatok sem hiányoztak. Így készült: hóember habcukorból és rénszarvas virsliből. A nagyon „semmit nem akarók” Mickey egér varázslatos karácsonya című videón szórakoztak. Képgaléria.



Adventi játszóház

description

Az aulában, a gyönyörűen feldíszített fenyőfa mellett, s a csodálatos adventi koszorú alatt tartottuk az idei Adventi játszóházat. A karácsonyi készülődés jegyében apróbb ajándéktárgyakat készítettek a gyerekek. Pl: illatzsákot, szalmadíszeket, filc szívecskét, gyöngykarkötőt, adventi koszorút papírból, parafából mézeskalácsdíszt, papírszalag fenyőfát, karácsonyi fenyőfa képeslapot, karácsonyi angyalkát.

Saját alkotásaikkal reméljük könnyebb és meghittebb lett a szülők, és testvérek megajándékozása. A „Heves Megyei Honismereti Egyesület” képviseletében Somfai Tiborné Elvira néni és négy barátnője is segítette a foglalkozás lebonyolítását. Nagyon kedvesek, aranyosak voltak, jól érezték magukat a gyerekek körében. Képgaléria.



Mikulás

description

Az idén is nagyon vártuk, hogy meglátogasson minket a nagy szakállú, piros ruhás öreg bácsi a Mikulás. Új helyszínen a tornateremben fogadtuk. Kísérője nem volt. Egyedül jött rénszarvas szánján, mert a manók sok galibát okoztak, a készülődés során. - Szétnyírták és rossz helyre kézbesítették a nekünk szánt leveleket - ezért otthon kellett maradniuk. A feladatokat szerencsére így is megkaptuk, s időre teljesíteni is tudtuk.

Jó volt az idén is együtt tölteni egy kis időt. Az ajándékokat és a látogatást a másodikosok köszönték meg kedves, humoros műsorukkal. Reméljük jövőre is eljön. Képgaléria.



Advent

description

Advent van, karácsonyra készülünk. Ez az elcsendesülés, a megnyugvás, a várakozás ideje. Ezért gyújtunk minden péntek reggel gyertyát, hallgatunk meg egy-egy szép mesét, történetet. Így történt ez 2012. december 1-jén, reggel 8 órakor, amikor minden alsós osztály kihozta adventi koszorúját és közösen meggyújtottuk az első gyertyát. Adventi mesénket idén Bárányné Kovács Enikő igazgatóhelyettes olvasta fel az állatok karácsonyáról. Kívánunk mindenkinek meghitt várakozást. Képgaléria!



„Egy jó krumplis nap”

description

November 21-én az alsósok megtartották őszi hagyományőrző napjukat, melynek feladatai idén mindannyiunk kedvencéről, a krumpliról szóltak. Ezen a napon a totók és a szórejtvények megoldása után minden osztálynak valamilyen burgonyás ételt kellett készítenie. Minden gyerek nagy örömmel vett részt ebben a tevékenységben. Az ételek bemutatása után mindenki jó étvággyal fogyasztotta el, amit „megfőzött”. Képgaléria!



Városi játékos sport verseny

Alsó tagozatosaink a városi játékos sport versenyen 3. helyezést értek el. Gratulálunk.



Nyolcadik évfolyam: médiaóra fotózás

Képgaléria!



Öko-napi akadályverseny

description

Iskolánk alsó tagozatosai október 27-én, szombaton, a diáknapon tartották hagyományos öko-napi akadályversenyüket. Ezen a napon a kicsik játékos formában szerezhettek ismereteket a környezetvédelemről, energiatakarékosságról, a szelektív hulladékgyűjtésről és egyéb, Földünk egészséget szolgáló hasznos emberi tevékenységekről. A nap végén értékeltük a papírgyűjtő versenyt is. Köszönjük minden szülő segítségét, akik az alsó tagozatosoknak papírt gyűjtöttek, hogy minél több fa életét megmenthessük.

Az Öko-nap képgalériája!



Szüreti napok iskolánkban

description

Ebben az évben 18. alkalommal adott helyet iskolánk a „FELNÉMETI SZÜRET 2012.” rendezvénysorozatnak. 2012. szeptember 27-én, 9.00 órakor, az aulánkban látható, Farkas József népi fafaragó és Eged András citerakészítő mester munkáiból álló kiállítás megnyitásával vette kezdetét a programsorozat. Ugyanezen a napon 11.00 órától Dr Dula Bence egyetemi tanár, egri szőlész-borász a végzős gimnazisták számára tartott előadást a kulturált borfogyasztásról. Képgaléria.

2012. szeptember 28-án, délután 14.00 órától kezdődött a szüreti napok legvidámabb rendezvénye, a szüreti játszóház. Török Jenő és Eged Emil, akik felnémeti szőlős-borosgazdák, igazán szakértő módon mutatták be a gyerekeknek a mustkészítés módját. Minden pásztorvölgyis alsó tagozatos gyerek élményekkel gazdagon megrakodva ment haza ezen a délutánon. Képgaléria.

2012. szeptember 29., szombat a programsorozat utolsó napja volt. Már délelőtt a készülődéstől volt hangos az iskola. 13.30-kor, a szüreti koszorú szentelésével kezdődtek a délutáni rendezvények a Templomdombon. Innen vonult a vidám és színpompás menet Felnémet utcáin a könyvtár előtti parkolóig. Itt mutatták be műsorukat a menetben résztvevő csoportok. A mi iskolánkat az intézményünkben működő Világ Virága Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói képviselték. Korosztályonként mutatták be csodaszép táncaikat a felnémeti közönségnek. Programjuk végén a nézőközönséget is megtáncoltatták. Óriási sikerük volt. Nagy-nagy tapsot kaptak a sikeres produkciójuk után. Iskolánk aulájában szüreti mulatsággal zárult ez a vidám, a régi felnémeti hagyományokat felidéző nap. Képgaléria.



Tehetséggondozás: Természetismereti vetélkedő

Képgaléria.



2012 Gárdonyi vers- és prózamondó verseny iskolai forduló

Iskolánk alsó tagozatosai 2012. október 24-én tartották a Gárdonyi vers- és prózamondó verseny iskolai fordulóját. Minden osztályt 3 gyerek képviselt. Ők voltak azok, akik az osztályselejtezőkön továbbjutottak. Idén különösen sok érdekes mesével és történettel bűvölték el a versenyzők a közönséget, akik nagy figyelemmel hallgatták őket. Mind a 24 vers- és prózamondó nagy tapsot kapott a lelkes hallgatóságtól. A versenyen a következő eredmények születtek:

Vers kategória:

  • 1. hely Cseke Kristóf (1.a)
  • 2. hely: Nagy Gergő (1.a)
  • 3. hely: Juhász Flóra (4.a)

Próza kategória:

  • 1. hely Tuza Zille (1.b)
  • 2. hely: Vilmek Mirtill (1.b)
  • 3. hely: Zvara Zsófi (4.b)

Iskolánkat a városi fordulón Cseke Kristóf és Tuza Zille képviselte. Zille „Ezüst bödön” díjat, Kristóf a zsűri külön könyvjutalmát kapta. Mindkettőjüknek gratulálunk.

A verseny képgalériája!



Kézmosás Világnapja

description

Október 12-én emlékeztünk meg a Kézmosás Világnapjáról. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kézmosás jelentőségét. Remélhetőleg diákjaink az évek során annyi hasznos tudnivalóval vérteződnek fel, hogy felnőttként már tudatosabban élik mindennapjaikat. Rajzversenyt is hirdettünk e témában. A kiállítás megtekinthető a „C” folyosó beugrójában. Képgaléria.

A verseny eredményei.



Október 5. KLUBNAPKÖZI: Ősz

Egy verőfényes péntek délután került sor az első KLUB délutánunkra. Nyolc helyszín várta az alsós kisdiákokat, ahol egy órán keresztül az általuk választott tevékenységgel foglalatoskodhattak. A KLUB-oknak az a varázsuk, hogy különböző korosztályú gyerekek alkotnak egy közösséget, ahol minden egyes tag pontosan ugyanazt szeretné csinálni, így a közös munka öröme garantált. Képgaléria.

Az alábbi tevékenységekből választhattak diákjaink szem előtt tartva az ezen az időszakban lévő jeles napokat is:

  • Mókusos ablakdísz készítése,
  • Termésekből készült papírtányér virágok,
  • Kinti tréfás, mozgásos játékok,
  • Termi szórakoztató játékok,
  • Társasjátékok,
  • Ehető baglyok,
  • Állatok a zenében (daltanulás, zene felismerés, mosolygó készítés),
  • Mosolygó állatok (felelős állattartás, gondoskodás, vigyorgó állak, mosolygó békakitűző készítése).

Külön köszönjük az iskolánkban gyakorlaton lévő játék- és szabadidő-szervező szakos hallgatóknak, hogy munkánkat ötleteikkel és közreműködésükkel támogatták.



„Fészekbefogadás”

description

Immár hagyomány a PVAG Napközi Otthonában, hogy szeptember első hetében legifjabb tanulóinkat a kicsi első osztályosokat kellemes megpróbáltatás várja. A megszokott óvodai délutáni pihenést felváltja a tanulás. Hogy ezen, kis emberpalánták érezzék, van itt egy „Segítő kéz” puha fészket formált a 2. 3. és 4. osztály. S a kicsi gólyák itt szentül megfogadták, hogy e közösség szabályait mindig betartják. Fogadalom-tétel után szórakoztató, vidám játékokkal telt a délután. Az osztályok szép sorban vonultak egyik állomásról a másikra, hol várta őket futás, dobás ügyességi játék. A végére úgy ugrált, sikongatott mind, mintha régóta együtt lenne már, az összes alsó tagozatos kisdiák. Képgaléria.

Az alábbi játékokat játszották:

  • Kacsintós játék,
  • Sorversenyek,
  • Napsütötte kör,
  • Krikett,
  • Csúzlival célba lövés,
  • Vírus fogó Zsákban futás,
  • Lufi dobálás fakanállal.

Külön köszönjük az iskolánkban gyakorlaton lévő játék- és szabadidő-szervező szakos hallgatóknak, hogy munkánkat ötleteikkel és közreműködésükkel támogatták.



Vízitábor: Sonkád - Gergelyiugornya

Képgaléria. A túráról bővebben itt olvashattok.

Angol tábor Poroszló

Képgaléria.



Tavaszi szivárvány

description

Május 25-én tartották iskolánk alsó tagozatosai hagyományos kulturális bemutató műsorukat. A délelőtti néptánc órákon tanultak előadásán túl, egyéb műfajokban is lehetőség nyílt a bemutatkozásra. Meghallgattuk a Farkas Ferenc Zeneiskola növendékeinek hangszeres bemutatóit, iskolánk akrobatikus rock and roll -osait, a Világ Virága Alapfokú Művészetoktatási intézmény iskolánkban működő tagozatának összeállítását is. Reméljük idén is sikerült a jelenlévőknek képzeletből, zenéből, táncból egy színtelen napon színeket, szivárványt rajzolnunk. Viszontlátásra a 2013.évi bemutatónkon. Képgaléria.



Kapcsolda a Pásztorvölgyiben

description

Immár ötödik alkalommal találkoztak iskolánk harmadik és negyedikes tanulói a Szalaparti Egységes Gyógypedagógia és Módszertani Intézmény nebulóival. Ezen a délután Tavaszi zsongás címmel méhek és virágok vették birtokukba az iskolát. Képgaléria.

Többek között volt:

  • kézművesfoglalkozás,
  • mézeskalács sütés,
  • kersed - kutasd játék,
  • mesehallgatás,
  • zumbázás és sok-sok móka, kacagás.

Ez az együtt eltöltött délután a programok mellett egymás elfogadásáról és az együttműködésről is szólt.