Franciaországi Kapcsolatunk


Présentation

description

Notre école, L’École primaire, College et Lycée Pásztorvölgyi se trouve dans le nord de la Hongrie dans une petite ville de 50 mille habitants, a Eger qui est renommé pour son université, ses lycées, son histoire, sa viticulture (Egri Bikavér ’Le sang du Taureau’, Egri Leányka ’La Fillette d’Eger’´), pour ses bains thermaux. La ville d’Eger se situe a 130 kilometres de Budapest au pied de la montagne Bükk et des Mátra.

Notre école, qui a feté son 25e anniversaire en 2018, s’étend au nord de la ville. Ce qui rend exeptionnel notre institution, cest sa situation, son extérieur et son environnement, car elle se trouve dans la banlieue proche en pleine nature, dans la vallée Pásztorvölgy. ...en avant



Francia cserekapcsolat – 2018 – Franciaország!

Június 5- én, délben igazán szokatlan látvány tárult a PVG apraja-nagyja elé. Bárki joggal hihette ugyanis azt, hogy a 9. kny fele, néhány hetedikessel karöltve, kései osztálykirándulásra indul. Persze erről szó sem volt. Mi csupán csak izgatottan vártunk buszunkra, aminek érkezésével hivatalosan is megkezdődött Francia utunk. ...tovább



Francia cserekapcsolat – 2018 – Eger

Gondolkodom, gondolkodom, de nem jut eszembe semmi. No, szó sincs arról, hogy azért, mert egy hét alatt unatkoztunk volna. Egyszerűen csak annyi minden történt, annyi jó, hogy nem tudom, hogy lehetnék képes arra, hogy mindet papírra vessem. Az viszont biztos, hogy soha nem felejtem majd el ezeket a napokat. ...tovább



Francia cserekapcsolat - Jumelage

description

Szeptemberben, immár harmadik alkalommal látták vendégül csoportunkat egy felejthetetlen hétre a Nantes-Rezé székhelyű College St Paul partneriskolánk diákjai és tanárai. Számtalan lenyűgöző programon vettünk részt Nantes-ban, tengerparti csodálatos városokban: Le Croisic, Guérande, Batz-sur Mer, La Baule, St Nazaire és egy egész napot töltöttünk a Puy du Fou elnevezésű élményparkban varázslatos előadásokon. Ezúton is un grand merci ezért az életre szóló élményért! A cserekapcsolat Egerben folytatódik tavasszal, ahol visszakanyarodunk a 80-as évek témájához, új megközelítésben, sok érdekes tevékenységgel!



Ismét nálunk jártak francia barátaink!

description

Idén május 19-26-ig láttuk vendégül a Nantes-Rezé székhelyű College St Paul 21 diákját és három kísérőtanárukat. Az itt töltött egy hét alatt a francia fiatalok és a magyar fogadódiákok nagyon színes programokon vettek részt Budapesten, Egerben és Eger környékén egyaránt. A cserekapcsolat a szeptemberi utazásunkkal folytatódik. A programok megvalósítását a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány támogatta.



Francia cserekapcsolat

2015. szeptember 16-tól 23-ig 15 pásztorvölgyis diák Franciaországba utazott a Nantes-Rezé székhelyű College St Paul cserediákjaival megvalósított csereprogram keretében. A három éve tartó kapcsolat következő állomása a májusi vendégfogadás lesz. A bientot!



Testvérkapcsolat / Jumelage

description

A franciaországi Nantes-Rezé székhelyű College St-Paul 20 diákja és 3 tanára egy felejthetetlen, örömteli élményekben gazdag hetet töltött nálunk. A cserekapcsolatban részt vevő magyar és francia diákok Egerben és környékén (Felsőtárkány, Sirok, Recsk, Noszvaj, Szilvásvárad ...), továbbá Budapesten színes programokon vettek részt. A három éve tartó együttműködést újabb lelkes, lendületes találkozóval ünnepeltük. A folytatás idén októberben Nantes-ban lesz. A bientot nos amis francais!